22
Sep-2013

S-a încheiat Toamna Bacoviană 2013

Vegheaţi de statuia lui Bacovia, câțiva tineri de la Colegiul Naţional “Ferdinand I” Bacău au pus punct celei de-a treia ediţii a proiectul cultural Toamna Bacoviană, dedicat comemorării poetului simbolist George Bacovia.

toamna-bacoviana-2013

Cu puţină muzică, poezie şi dans, spectacolul celor de la Ferdinand a captat rapid atenţia celor câţiva băcăuani interesaţi de cultură.

colegiul-ferdinand-toamna-bacoviana

Chiar dacă, la prima vedere, poezia bacoviană pare greu de digerat, sinistră şi cam apăsătoare, la o lectură mai atentă lucrurile nu stau chiar aşa ba, din contra. Cert este că tot mai puţini sunt cei dispuşi să se aplece şi asupra fenomenului cultural, indiferent de forma acestuia, iar aceia care le insuflă elevilor puţină pasiune şi pentru frumos sunt demni de toata cinstea şi lauda.

colegiul-ferdinand-toamna-bacoviana-2013

Îi felicit pe cei de la Ferdinand pentru acţiunea lor, dar şi pe profesorii care au pus la cale toată chestia asta atât de faină: doamnele profesoare Violeta Ursinschi şi Mariana Gigliola Ceunaş. Inchei prin a preciza că “Toamna Bacoviană” este un proiect organizat şi finanţat de Consiliul Județean Bacău, alături de Primăria Bacău, Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Bacău, Complexul Muzeal “Iulian Antonescu” și Inspectoratul Școlar Județean Bacău.

O galerie foto completa de la eveniment, aici.

Bogdan Petrea
Laobiect.com

0

 likes / 0 Comentarii
Share acest post

Adaugă comentariu


Click pe formular pentru scroll