Pentru a face turul Bacăului trebuie să cunoașteți dinainte care ar fi posibilul traseu și să vă hotărâți cu ce mijloc de transport veți realiza acest tur. Cu mașina, autocarul sau bicicleta. Pentru a face turul Bacăului, veți parcurge traseul următor:
Bacău, Borzești, Onești, Târgu Ocna, Slănic, Moldova, Dărmănești, Valea Uzului, Comănești, Moinești, Tescani și Bacău.
Turul Bacăului
Nu este un traseu lung și nici nu pare greu, în funcție de mijlocul de transport de care dispuneți. Dacă sunteți cu bicicleta, va fi puțin mai dificil și va dura ceva mai mult timp. Dacă sunteți cu mașina, timpul va fi mai scurt și mai ușor, însă mai costisitor. Iar dacă sunteți cu autocarul, totul este mult mai ușor, pentru că tot ceea ce trebuie să faceți este să priviți.
Dacă vreodată ajungeți prin Bacău, trebuie să mergeți la biserica din Precista. A fost construită de fiul lui Ștefan cel Mare. În Bacău puteți vedea și ruinele Curții Regale. iar Catedrala Catolică este cea mai înaltă biserică din Moldova. Are peste 70 de metri înălțime. Salina Târgu Ocna merită vizitată măcar o dată în viață pentru sănătatea dumneavoastră și pentru frumusețile pe care le oferă. Aerul sărat din salină vă ajută foarte mult la sistemul respirator și poate vindeca mai multe boli.
Lacul Poiana Uzului este un loc care nu trebuie omis de pe lista cu priorități. Este unul dintre cele mai frumoase lacuri din Moldova și puteți ajunge ușor la destinație. Lacul este ascuns în umbra unui baraj mare de aproximativ 80 de metri înălțime și aproximativ 5 kilometri înălțime.
Pentru satele din apropiere, sursa de apă din jur este extrem de importantă. Un alt loc pe care îl puteți vizita este Mănăstirea Cașin, care este situată în Cașin și a fost construită în anul 1655. Exteriorul bisericii este frumos, înconjurat de un zid de piatră mare, dând impresia că este de fapt o fortăreață puternică.