Despre proiect

Bloggerii băcăuani, reuniți în Asociația “Divanul AdBlog”, recunoscută la nivelul județului Bacău pentru promovarea a zeci de acțiuni de interes public, a desfășurat, în perioada august – septembrie 2013, proiectul “Bacău 360 – Turul virtual al județului Bacău”. Rezultatul final al proiectului este site-ul pe care vă aflați, Bacau360.ro.

Bacau360.ro are ca scop promovarea pe WEB, prin intermediul imaginilor panoramice și fotografiilor reprezentative, însoțite de explicații sugestive, a unor obiective de interes istoric, cultural, economic și social din întreg județul Bacău, în special în rândul tinerilor. Aceștia au ocazia nu numai să se familiarizeze cu noile tehnologii media, ci și să cunoască imaginea globală a județului, prin fotografii, povești, tradiții și informații locale.

bloggeri bacau 360 divanul adblog moinesti

Ne dorim să promovăm patrimoniul băcăuan și ne-am gândit să facem asta prin crearea unui instrument virtual, adecvat modalităților de informare din zilele noastre, care să ofere comunităților un acces facil și rapid la valorile autentice ale județului nostru. Totodată, credem că prin implementarea acestui proiect vom reuși să facem județul Bacău mult mai vizibil pe internet la nivel național. Bacau360.ro conține zeci de imagini panoramice (tururi virtuale la 360 de grade) și peste 300 de fotografii de înaltă rezoluție.

Proiectul a fost cofinanțat cu 12.000 de lei din fonduri alocate de Consiliul Județean Bacău pe anul 2013 pentru activități nonprofit de interes general, conform Legii 350/2005 și s-a încheiat la jumătatea lunii septembrie, când a avut loc lansarea oficială a site-ului, la Arena Mall.

bloggeri bacau 360 slanic moldova

În cadrul proiectului, Asociația “Divanul AdBlog” a desfășurat, în colaborare cu Asociația Liga Studenţească din Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău și Consiliul Județean al Elevilor Bacău, un concurs de fotografie pentru tinerii din județ, premiile constând în aparatură foto. Vom face publice în curând imaginile înscrise în concurs și câștigătorii.