Bacău este municipiu, reședință de județ și mare oraș. Pe vremuri i se spunea „orașul lui Bacovia “ și este municipiul de reședință al județului cu același nume. Suprafața acestui municipiu este de 43 km² iar populația era de 144 307 de locuitori în anul 2011. Este situat pe râul Bistrița și este traversat de drumurile E85 și E574.
Ce se găsește în Bacău
În Bacău puteți găsi un aeroport internațional ce asigură destinații naționale și europene. Se află în nord-estul țării, în partea central-vestică a Moldovei. Siret și Bistrița reprezintă rețeaua hidrografică. Clima acestui municipiu este temperat continentală, cu veri secetoase și ierni reci. Cu mulți ani în urmă, în Piața Revoluției s-a descoperit un obiect folosit la vânătoare care se numește racloir de silex, negru. Bacăul era foarte bine închegat drept o așezare urbană la sfârșitul secolului XIV- lea.
În anul 1467, în luna noiembrie, Bacăul a ocupat oștile maghiare, care au fost conduse în luptă de Matei Corvin. Aici a avut loc Bătălia de la Baia. Această localitate este un punct de vamă și este cunoscută datorită importanței relațiile dintre Moldova, Transilvania și Țara Românească.
„Episcopia de Bacău “a fost înființată în 1607 de către papa Paul al V-lea. Stema acestui municipiu este colorată cu albastru și roșu, și o are pe Maica Precista reprezentată în partea inferioară, care se spune că este ocrotitoarea orașului, în timp ce în partea superioară se află brazii și cerbul, care sunt simbolurile heraldice ale Bacăului. Poți juca la Superbet romania când te plictisești, după o plimbare prin Bacău.
Culoarea roșie reprezintă stemele din Moldova, iar albastrul este culoarea ce semnifică normele heraldice. Drapelul Bacăului este compus din trei culori: albastru, galben și roșu.
La sfârșitul secolului al IX-lea, în Muntenia și Transilvania a trăit un popor care avea denumirea de pecenegi.
În anul 1676, catedrala dedicată Sfintei Maria a fost inundată și a fost înlocuită de Biserica Româno-catolică Sfântul Nicolae din Bacău, în 1839.